Kormányzati negyed, pozitív egyenleggel

A kormányzati negyeddel kapcsolatos befektetés teljes egészében megtérült, az elszámolás mérlege pozitív - ez olvasható abban az előterjesztésben, amelyet a pénzügyminiszter készített a kabinetnek a Kormányzati Negyeddel kapcsolatos elszámolásról.

Az előterjesztés alapján a beszámoló elkészítéséig a kormányzati negyeddel kapcsolatosan felmerült teljes kiadás összege 9, 447 milliárd forint volt. Az ingatlanvagyon-gyarapodás ugyanakkor, amely a kormányzati negyed beruházása során megtörtént, független ingatlanszakértői értékelés szerint 9,457 milliárd forint. Az állam által megvásárolt ingatlan jelenlegi piaci értéke egymilliárd forinttal haladja meg a vásárláskor kifizetett vételárat. Ez a vagyongyarapodás gyakorlatilag fedezi a kormányzati negyed beruházásának minden más, nem ingatlanvásárlással kapcsolatos költségeit - így az előterjesztés, amely úgy fogalmaz: a negyedre fordított kiadások jelentős részben megtérültek már, továbbá a jövőben megtérülhetnek, így egyfajta befektetésként szolgálnak.

"Most jött el a pillanat, amikor ki kell mondani: a kormány hülyének nézi az embereket. Ez az eset is világosan mutatja: mindenképp szükség van a parlamenti vizsgálóbizottság létrehozására, ahol senki nem kerülheti el a valós elszámolási kötelezettséget" - ez már a Fidesz Cser-Palkovics András jegyezte tegnapi közleménye a kormányzati negyeddel kapcsolatos elszámolás nyomán.

Az ingatlanok értékesebbé váltak  F
Az ingatlanok értékesebbé váltak F
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.