Forróság nehezíti az erdőtüzek megfékezését Kaliforniában

Forróság nehezíti a gyorsan terjedő erdőtüzek feltartóztatatását Kaliforniában, a Yosemite Nemzeti Park egyik bejárata közelében és Los Angeles térségében.

Az erdős lejtőkön gyorsan terjednek a lángok péntek óta a száraz, forró időben, amely már hónapok óta tart Kaliforniában. Már 10 500 hektáron perzselődött fel az erdő. Két tűzoltó vesztette életét a lángokkal vívott küzdelemben.

Leégett 12 ház, és ki kellett telepíteni további csaknem 200 lakóépületből a lakókat. A legtöbb lakóházat Midpines városában ürítették ki. Nehezíti a hatóságok dolgát, hogy sok lakos nem akar kiköltözni veszélyeztetett ingatlanából, maradni akar, hogy őrizze javait, pedig a mintegy 1800 lakosú Mariposa városkát például már mintegy három kilométerre megközelítette a tűztenger.

4000 látogatót gyorsan ki kellett terelni a Los Angeles-i állatkertből, mert a lángok veszélyesen megközelítették a létesítményt.

Egy villamos távvezeték, amely a Yosemite Nemzeti Parkot látta el árammal, megrongálódott a tűzben. Egyelőre mobil generátorokkal pótolják a park és a közelében lévő fogyasztók kiesett áramellátását. Hasonló okból átmenetileg szünetel az áramellátás további ezer fogyasztó számára.

A helyi tűzoltóság tisztjeinek közlése szerint egy lőgyakorlaton keletkezett szikrák idézték elő a tűzvészt. További részleteket nem közöltek erről.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.