Bontott kapcsolat? - Polgármesteri reakció a "Fazekas-ügyre"

Sajátos fejlemény az úgynevezett Fazekas-ügyben: Ipkovich György szombathelyi polgármester felbontaná a város szerződését a T-Mobile-lal, mivel a telekommunikációs cég - amint arról lapunk beszámolt - súlyos erkölcsi aggályának adott hangot a diszkoszvető olimpiai indulása kapcsán.

Mint köztudomású: a 2004-es, athéni olimpián aranyérmétől elégtelen mintaadás, azaz doppingvétség okán megfosztott Fazekas Róbert a múlt héten (az utolsó pillanatban) teljesítette a "pekingi" szintet, s a hazai atlétikai szövetség előterjesztése nyomán a komoly dilemma elé került MOB-vezetőség végül engedélyezte a sportoló kínai fellépését. A T-Mobile, mint a MOB gyémántfokozatú támogatója kisvártatva közleményben reagált, most pedig - tudatta a nyugat.hu című internetes újság - Ipkovich polgármester szánta el magát lépésre. A vasi megyeszékhely első embere a lapnak szombaton azt mondta: hétfőn - vagyis ma - megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet felbontani a T-Mobile-lal kötött megállapodást, s ha szükséges, bojkottot hirdet Szombathely fő telefonszolgáltatója ellen.

"Tiltakozzon hasonlóan mindenki, aki úgy érzi: egy cégnek nincs joga megakadályozni, hogy a szombathelyi fiú induljon az olimpián. Nem azért vesz szolgáltatást Szombathely a telefoncégtől, hogy ő aztán az ebből is szerzett hasznát egy szombathelyi sportoló elleni harcra használja fel" - idézte Ipkovich szavait a nyugat.hu.

A T-Mobile - írja az MTI - ma kíván reagálni a polgármester kijelentéseire.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.