Carlos Sastre nyerte az idei Tour de France-t

A belga Gert Steegmans nyerte a 95. Tour de France kerékpáros körverseny utolsó szakaszát, összetettben pedig Carlos Sastre végzett az élen. A CSC spanyol kerekese mögött az ausztrál Cadel Evans lett a második, az osztrák Bernhard Kohl pedig a harmadik. A verseny vége sem telhetett el doppingbotrány nélkül. Most egy kazah versenyző bukott le.

A belga Gert Steegmans nyerte a 95. Tour de France kerékpáros körverseny utolsó szakaszát, összetettben pedig - a várakozásnak megfelelően - az elsőségét a szombati egyéni időfutamban megőrző Carlos Sastre végzett az élen.

A CSC spanyol kerekese mögött az ausztrál Cadel Evans lett a második, az osztrák Bernhard Kohl pedig a harmadik.

A mezőny vasárnap a hagyományoknak megfelelően Párizsban fejezte be a versenyt, az utolsó bő 50 km-t a belvárosban kialakított pályán körözve tette meg.

Újabb doppingbotrány

Pozitív eredményt hozott a kazah Dmitrij Fofonov doppingtesztje a Tour de France kerékpáros körversenyen - jelentette be közvetlenül a vasárnapi befutó után a helyi doppingellenes ügynökség (AFLD).

Az összetettben 19. helyen zárt kerekes szervezetében a 18. szakasz után elvégzett vizsgálat stimuláns nyomait mutatta ki. A Crédit Agricole 31 éves versenyzőjét már a nap folyamán tájékoztatták az eredményről.

Fofonovot megelőzően a spanyol Manuel Beltran és Moises Duenas Nevado, valamint az olasz Riccardo Ricco bukott le az idei Touron. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.