Beomlott az M6-os alagútja

Beomlott tegnap hajnalban az épülő M6-os autópálya egyik alagútja Bátaszék térségében. Személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az alagút az esőzések következtében meglazult talaj miatt szakadt be - mondta Farkas Kinga sajtóreferens. A katasztrófavédelem megyei ügyeletén is megerősítették a hírt, de mint mondták, nem volt szükség a tűzoltók beavatkozására. Az építtető konzorcium azt közölte, hogy hajnalban történt az omlás az M6/M60 autópálya Szekszárd és Bóly közötti szakaszán. A Bátaszék névre keresztelt, A jelű alagút beomlása előtt a szakemberek szerint már látható volt, hogy a szerkezet egy része több helyen megrepedt, ezért az esemény bekövetkeztekor az alagútban már nem dolgoztak, a gépeket kihozták. Személyi sérülés nem történt, a munkagépekben anyagi kár nem keletkezett.

Ismertették: az alagút déli portáljától számítva 520-570 méterre a keleti és a nyugati járat, mintegy 100-100 méter hosszan omlott be. A járatok fölött 40 méter széles és 10-15 méter mély kráter keletkezett.

A vállalkozó az alagút-építési munkákat azonnal leállította, a munkaterületet lezárta, és értesítette a hatóságokat. A vizsgálatok elkezdődtek. Az omlás helyszíne felett egy kajszibarack-ültetvény volt, melynek tulajdonosát a vállalkozó szintén értesítette. Jelenleg az alagútba senki nem mehet be, a további repedéseket, mozgásokat a szakemberek a felszínen figyelik, az időjárás javulását követően, a vizsgálatok eredményének ismeretében lehet majd megkezdeni újra a munkálatokat.

A bányakapitányság szakemberei megkezdték a vizsgálatot, ezt követi a közlekedési hatóság és a tervezők helyszíni vizsgálata, csak ezután kerülhet sor a technológiai javítás költségeinek a meghatározására.

Egy barackos alatt omlott be a föld
Egy barackos alatt omlott be a föld
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.