Az ezredes és a Kockásfülű Nyúl

Stefan Ruzowitzkyval és Szabó István Oscar-díjas rendezőkkel is találkozhat a publikum az első soproni tűztoronymozi rendezvénysorozat esti beszélgetésein. A filmes és kulináris programsorozat alatt a soproni tűztorony lábánál mintegy száz év meghatározó alkotásai kerülnek szemünk elé a némafilmtől a rajzfilmig, a fekete-fehértől a színesig, a magyartól a németig.

Kilenc nap alatt tíz egymástól tematikusan elhatárolódó programnap közül válogathatunk. Az elsőt például a "Sopron incognito", vagyis az ismeretlen Sopron címmel illették, melynek keretében Richly Zsoltnak köszönhetően útitársunk lesz a Kockásfülű Nyúl és Háry János, majd Friedrich Károly soproni moziigazgató és filmkészítő Soproni szimfónia című filmjével tekinthetünk körbe az 1930-as évekbeli városon. A "New cine Austria" napon Ruzowitzky Oscar-díjas moziját, A pénzhamisítókat is vetítik több más osztrák film mellett.

A fesztivál végén "A kiűzetés a paradicsomból" címet viselő estén Szabó Istvánt kérdezhetik a nézők, majd együtt tekinthetik meg a már klasszikus Redl ezredes című filmet. A rendezvény alatt a burgenlandi régió specialitásaival is megismerkedhetünk; akár pörköltalapú, borban párolt vagy éppen tormás főételekre vágyunk, a történelmi városfal mentén sorakozó gasztrostandokban mindezeket megtaláljuk. A zárónapi filmet a közönség szavazhatja meg a Szerelmesfilm, vagy a Klimt - der film című művek közül. Az étkeket viszont meglepetésnek szánják.

Július 25-től Sopron mindenre képes
Július 25-től Sopron mindenre képes
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.