"Hétfőn jöjjön vissza a szájsebészetre" - Vizsgálat az egri kórházban

Belső vizsgálat indult az egri Markhot Ferenc Kórházban annak kiderítésére, hogy megfelelően láttak-e el egy mozgássérült férfit.

A fiatalembert édesapja - még szombaton - a karjaiban igyekezett felvinni a lakásukba, amikor elesett a lépcsőn. Az egyensúlyát vesztett férfi a hátára, fia pedig az arcára zuhant. A sérülteket a mentők szállították be az egri Markhot Ferenc Kórházba.

Információink szerint a sürgősségi ügyeleten megröntgenezték, bekötözték a mozgássérült fiút, majd hazaküldték azzal, hogy hétfőn jöjjön vissza a szájsebészetre. Egy internetes portál - a Heol.hu - úgy tudja: a szülők kérték, adjanak beutalót a mentőknek, hogy Budapestre szállíthassák a fiút. Ám ezt az ügyeletes orvos elutasította. Így a beteget személykocsival vitték a Semmelweis Egyetem klinikájára, ahol többek között orrcsonttörést állapítottak meg a fiatalembernél, aki két és fél órás műtéten esett át.

Fodor Péter Pál, az egri kórház megbízott stratégiai és kontrollingigazgatója elmondta: az ügyben belső vizsgálatot indítottak. A részletes tényfeltáró jelentés elkészítésére egyhetes határidőt szabott.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.