Kövesd a pénz útját! - Draskovics Tibor az MSZP-frakció előtt

Erős szó, hogy kritikával illették a frakciótagok Draskovics Tibort, inkább azt mondanám, hogy higgadt, érdemi ülésen mondták el a véleményüket - így fogalmazott az MSZP-frakció tegnapi tanácskozása után Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes.

A tematikus csoportfoglalkozáson az igazságügyi és rendészeti tárca vezetője elemezte a július eleji melegfelvonulást ért támadást és az azzal kapcsolatos tapasztalatokat. Draskovics Tibor elmondta, hogy a felvonulás csak ürügy volt, a támadás elsősorban a rendőrség felé irányult.

Arra az MSZP-frakció által korábban szorgalmazott változtatási igényre, hogy egy helyre a jövőben ne lehessen demonstrációt és ellendemonstrációt is bejelenteni, a tárcavezető információink szerint azt mondta: a mostani esetben sem jelentett volna megoldást ez a szankció, hiszen az ellentüntetés a Hősök terétől távol, ha úgy tetszik, "lőtávolon kívül" volt. Az atrocitásokat mégsem lehetett elkerülni, mert azok nem az ellendemonstráció bejelentett helyszínén kezdődtek.

Draskovics nem érkezett üres kézzel a vele szemben egyébként gyakran kritikus frakció elé; tudomásunk szerint egyfajta cselekvési tervet ajánlott a képviselőcsoport figyelmébe, amelyet őszre dolgoznak ki, s amely a megelőzésre helyezi majd a hangsúlyt. Részletek egyelőre nem ismertek. Annyi bizonyos, hogy az MSZP augusztus második felében egy külön frakcióülésen vitatja meg a jogi lehetőségeket, így például a szabálysértési törvényhelyek esetleges szigorítását.

Lapunk úgy értesült, hogy a frakcióülés e részében egy felszólaló azt kérte számon a rendészetért felelős vezetőktől, hogy miért nem vizsgálják a szervezett akciók mögötti irányítók kilétét és szerepét - az elmúlt időszak támadásait ugyanis egyértelműen szervezi és finanszírozza valaki, ideje hát "követni a pénzt útját!" Hasonlóképp kritikus hangvételben kérték számon a titkosszolgálatok szerepét és felelősségét az ügyben, illetve ügyekben.(Sz. T. L.)

A frakcióvezető érkezik a tanácskozásra
A frakcióvezető érkezik a tanácskozásra
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.