Századvég-Forsense: júliusban nőtt a két nagy párt közötti távolság

Növekedett a két nagy párt, a Fidesz és az MSZP közötti  támogatottsági különbség; az SZDSZ pedig Fodor Gábor vezetéssel sem  tudott javítani pozícióján - közölte közvélemény-kutatásuk  eredményére hivatkozva a Századvég és a Forsense  kedden az MTI-vel.



A Századvég és a Forsense közös választáskutatási programjának  júliusi eredményei alapján a Fidesz szavazótábora két  százalékponttal - statisztikai értelemben nem szignifikáns mértékben  - növekedett, s jelenleg az összes megkérdezett 27 százalékát teszi  ki, míg az MSZP támogatottsága egy százalékponttal csökkent, s  jelenleg 13 százalékon áll - írták.

Az összes megkérdezett körében mind az SZDSZ, mind az MDF egy  százalékon áll, ami azt mutatja, hogy a Szabad Demokraták  Szövetségének - legalábbis egyelőre - az új vezetéssel sem sikerült  elmozdulnia a holtpontról, illetve hogy az MDF korábbi, öt százalék  körüli tábora erodálódni látszik - tették hozzá.

A biztos szavazók körében az MSZP támogatottsága 15 százalék (ez  egy százalékpontos csökkenést jelent a júniusi adatokhoz képest), a  Fideszé 40 százalék (ami egy százalékpontos emelkedés júniushoz  képest), az SZDSZ és az MDF támogatottsága pedig egyaránt 2-2 százalék.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.