Buszokat robbantottak terroristák Kínában

Néhány óra leforgása alatt három autóbusz robbant fel hétfőn a  délnyugat-kínai Kunming városában, az Új Kína hivatalos hírügynökség  szerint a robbantásokban legalább három ember életét vesztette és 14-en megsebesültek.

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint szándékos bűncselekmények történtek.

A buszok egymáshoz közeli helyszíneken repültek a levegőbe Jünnan tartomány székvárosában, kevesebb mint három héttel a pekingi olimpia megkezdése előtt. A kínai hírügynökség szerint két ember a helyszínen, egy pedig kórházba szállításkor halt meg. Egy tartományi tisztviselő telefonon azt mondta, hogy csak két robbanásról tudnak.  Az ügyet vizsgálják - tett hozzá, de részletekkel nem szolgált.

Kínában időnként előfordulnak buszrobbantások, amelyeket elégedetlen mezőgazdasági termelők, vagy elbocsátott munkások követnek el tiltakozva a szegénység, a környezetrombolások, valamint a korrupció ellen.

A mostani robbanások előtt két nappal a rendőrség Menglian megyében tüntetőkre nyitott tüzet, akik egy korábbi  vita miatt rátámadták egy helyi gumigyár központjára. Két mezőgazdasági termelő meghalt, az összetűzésben 41 rendőr megsérült.

(MTI)

Az egyik robbantás helyszínén Kunmingban
Az egyik robbantás helyszínén Kunmingban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.