U19-es Eb: győzelem a spanyolok ellen

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzését is megnyerte a csehországi Európa-bajnokságon, miután 1-0-ra legyőzte a spanyol csapatot. Sisa Tibor együttese ezzel már bebiztosította helyét a jövő évi egyiptomi világbajnokságon.

Ha a kvartett esti összecsapásán a bolgárok nem nyernek a németek ellen, akkor a vasárnapi, utolsó csoportmérkőzés eredményétől függetlenül a magyar válogatott ott lesz a szerdai elődöntőben.

Jól kezdett a magyar csapat, ám a spanyolok - akiknek a németek elleni hétfői vereséggel egy 23 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatuk szakadt meg - fokozatosan átvették az irányítást, és többször is veszélyeztették Gulácsi kapuját. Sisa Tibor tanítványai kontrákra építettek, de gól nem született az első 45 percben.

A fordulást követően elmaradtak a spanyol rohamok, igaz, a magyar védelem nagyszerűen zárt, Gulácsinak csak egy-két beadást kellett lehúznia. A 70. percben aztán vezetést szerzett a magyar csapat: Szabó beadását Nagy Olivér passzolta a kapuba.

A hajrában a spanyoloknak több nagy lehetősége is volt az egyenlítésre, de Gulácsi Péter - akárcsak a bolgárok ellen - fantasztikus napot fogott ki, így az eredmény már nem változott.

Győztek a németek is
Az A csoport másik mérkőzésén Németország legyőzte Bulgáriát, ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott bejutott az elődöntőbe az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Sisa Tibor együttese a vasárnapi záró fordulóban a szintén százszázalékos német válogatottal találkozik.

A csoportküzdelmek után óriási meglepetésre búcsúra kényszerül a végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyol együttes, amely az Eb előtt megszakítás nélkül 23 mérkőzésen maradt veretlen, a kontinenstornán viszont a magyaroktól és a németektől is kikapott.A magyarok vasárnap mérik össze erejüket a német válogatottal.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.