A zalaegerszegi tállomás környékén lakók visszatérhetnek otthonaikba

Teljesen kiürítették a környéket a zalaegerszegi vasútállomás  környékén, ahol csütörtök reggel második világháborús bombát  találtak. A zalaegerszegi vasútállomáson talált II. világháborús szerkezetet a  honvédség tűzszerész alakulata rendőrségi biztosítás mellett  Ságodra, a volt gyakorló lőtérre szállította. A szerkezet  megsemmisítésének idejére a robbantási területet lezárják.


A rendőrség a vasútállomás környékén az útlezárásokat megszüntette, a környéken lakók visszatérhetnek az otthonaikba. A  vasútállomáson és a környező autóbusz-állomáson rövidesen újra megindul a forgalom.

A Juhász Gyula utca útvonalán az ott lakókat korábban felszólították, hogy zárják le lakásaikat, és erre az időre menjenek az utcától  keletre lévő Honvéd utcába. A páterdombi városrészben a Juhász Gyula  utcát erre az időre lezárták a vasúti aluljárótól egészen a Holub  Ferenc utcáig - mondta el a környék kiürítésének részleteiről  Csizmazia Péter.
A tűzszerészek érkezéséig háromszáz méteres körben kiürített  pályaudvaron már a vonatok sem járnak - mondta Szentes György, az  Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője korábban az MTI-nek.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.