Tour de France: újabb doppingolót kaptak el

Riccardo Ricco már a harmadik az idei Tour de France országúti  kerékpáros körversenyen, aki pozitív doppingtesztet produkált.


A L'Equipe című francia sportnapilap értesülését a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) is megerősítette, miszerint az olasz  kerekes szervezetében - a spanyol Manuel Beltránhoz és Moises Duenas  Nevadóhoz hasonlóan - harmadik generációs EPO-t mutatott ki az A  teszt.

"Ricco ugyanazzal bukott le, mint az előző két kerekes" - mondta  Pierre Bordry, az AFLD elnöke. Ricco a negyedik szakasz után  produkálta a pozitív tesztet.

Ricco csapata, a Saunier Duval a hírről értesülve azonnal  visszalépett a viadaltól, azaz már a 12. szakaszon sem álltak  rajthoz a versenyzői. A bringást pedig az új, szigorú francia  doppingtörvény miatt őrizetbe vette a csendőrség.

"A visszalépés csapatdöntés volt, nem a Tourt szervező ASO cég  nyomására tettük. És addig az egész istálló tevékenységét  felfüggesztjük, amíg ki nem derül, mi történt pontosan" - mondta  Matxin Fernandez, a Saunier Duval sportigazgatója.

Az összetettben kilencedik helyen álló 24 éves klasszis az  eddigi legnagyobb név, aki megbukott: idén második lett a Giro  d,Italián, illetve a Touron már két szakaszt nyert, s jelenleg ő  viselte a legjobb fiatalnak járó fehér és a hegyipontversenyben  vezetőnek járó pöttyös trikót.

Marco Pantani 1998-as győzelme óta ő volt az első versenyző, aki  nem klasszikus sprinterként ugyanabban az évben több szakaszt is nyert a Touron és a Girón is.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.