Teleki Lászlót életveszélyesen megfenyegették

Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott életveszélyes  fenyegetést kapott e-mailben. Erről a szocialista képviselő az MSZP  frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt  csütörtökön Budapesten.


A politikus véleménye szerint ez azzal lehet összefüggésben, hogy szerdán köszönetet mondott az amerikai nagykövetnek, amiért az  Egyesült Államok megszüntette a kuruc.info nevű szélsőjobboldali  portál működését.
Teleki László a sajtótájékoztatón felolvasta a gyalázkodó   elektronikus üzenetet, amelynek feladója azzal fenyegetőzött, hogy a  politikust és családját is felgyújtja. Az e-mailt egy magánembertől,  ingyenes levelezőrendszeren keresztül kapta.

Kiemelte, a levél írója csak annyit ért el, hogy még inkább  szóvá lehet tenni az ilyen szélsőséges megnyilvánulásokat.

A politikus reményét fejezte ki, hogy - bár ez a korábbi  felszólításaira nem történt meg - Orbán Viktor, a Fidesz elnöke most  elhatárolódik a Jobbiktól és a Magyar Gárdától.

Hangsúlyozta: társadalmi, politikai összefogással kell a  szélsőségek ellen fellépni. Mint mondta, el kell gondolkodni azon,  hogyan lehet így egy jobb Magyarországot építeni.

Teleki László az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy nem kért  védelmet a rendőrségtől, de az ORFK-t és a Nemzetbiztonsági Hivatalt  is tájékoztatta a történtekről.

Megjegyezte, hogy romaügyekért felelős politikai államtitkárként  többször megfenyegették már, de ilyen durva, és komolynak tűnő  gyalázkodást még nem kapott. Hozzátetette: sem ő, sem családja nem fél.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.