"Fenyőünnep" Milánóban

A Milannál már karácsony van... Carlo Ancelotti, a vörös-feketék edzője nyomban Ronaldinho szerződtetése után kijelentette: "A karácsonyfa-szisztémát játsszuk majd elöl, egy csatárral és mögötte Kakával meg Ronaldinhóval."

Az éket csak irigyelni lehet...

S egyáltalán nincs kizárva, hogy az is brazil lesz, mert - bár a genovai mesterlövész Borriellót is leigazolta a Milan - Alexandre Pato esélyei korántsem rosszak; pláne, hogy két válogatottbeli társa határozza majd meg a milánói támadójátékot.

A Milan elengedte a súlyosan sérült Ronaldót, és "hozta" helyette Ronaldinhót. Van választék! Még akkor is, ha a 2001 óta kizárólag európai klubban játszó irányítót újabban sokan "kövérnek" mondják, ahogyan megkapta ezt a jelzőt - nem Itáliában - Ronaldo is. A lekezelő minősítésekkel azonban csínján kell bánni, mert Ronaldinho még mindig csak huszonnyolc esztendős, és több a valószínűsége annak, hogy Milánóban ugyanúgy bolondulnak érte, akár előzőleg Párizsban és Barcelonában, mint annak, hogy nem...

Ki nem égett, az biztos, pedig elért már mindent, amit lehetett. Az 1999-es Copa Americán kezdte nyerő szériáját, s bár abban az évben a Konföderációs Kupán "csak" második volt, úgy debütált a ma isztambuli Alexszal, hogy a kettős - miként emlegették: a "Rolex" - egyenesen bohócot csinált a németekből (4-0). Következett a 2002-es világbajnokság - Seaman kapus soha nem felejti... - a hétből hét győztes meccses brazil aranyéremmel, majd a 2005-ös Konföderációs Kupa, melynek döntőjében az argentinok elleni 4-1-es diadal az 1970-es brazil-olasz vb-csúcstalálkozót (szintén 4-1) idézte. A 2006-os világbajnokság erősen kilóg a sorból - azon Ronaldinho a leggyöngébb játékot produkálta az utóbbi fél évszázad nagy brazil karmesterei közül -, és a 82-szeres válogatott labdaművésznek meg is ingott a pozíciója a nemzeti együttesben: Dunga kapitány hol játszatta őt, hol nem. Igaz, a 2007-es Copa-döntőben a sárga mezesek nélküle is simán elintézték az argentinokat (3-0)...

Az utóbbi fél esztendeje már annak jegyében telt el, hogy el akart menni Barcelonából, ahol sorozatosan a kispadra tették ("éjszakai élete" miatt). De most új kihívás vár rá, és a Milan stílusa hasonlóképpen fekszik neki, mint a Barcelonáé. S bár alighanem Itáliában vannak a világ legjobb védői, feltehető, hogy a futballvirtuóz megmozdulásai nyomán nem egy közülük ugyancsak fekszik majd.

Már az után, hogy a most 21 millió eurós Ronaldinho viszszatér az olimpiáról, amelyen "túlkorosként" szerepel.

Ami pedig 2006 adósságát illeti, az 2010-ben törleszthető...

Megjöttem!
Megjöttem!
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.