Indul a "Megadal"

Elindult a legújabb zenés tehetségkutató verseny. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a világhálón indult hódító útjára a Kultúrpart dalverseny.

A Kultúrpart internetes portálon meghirdetett interaktív tehetségkutató versenyre az első alkalommal életre hívott Magyar Dal Napja rendezvénysorozat előfutáraként kell tekintenünk. A Novák Péter szerkesztette Kultúrpart fő célkitűzése, hogy a hazai kulturális élet szereplőinek bemutatása és népszerűsítése mellett megteremtse a bemutatkozási lehetőséget a különféle művészeti ágak fiatal alkotói, előadói számára.

A július 11-én indult interaktív versenyre tizenöt éves kor felett egyéni és zenekari nevezőktől várnak stílustól független, magyar nyelvű dalokat. Mivel nem televíziós vetélkedőről van szó, így a számokat előbb elektronikusan kell rögzíteni, majd rövid regisztráció után fel kell tölteni a Kultúrpart honlapjára. Hasonlóképpen a megszokott televíziós vetélkedőkhöz, ebben a verzióban is tartanak heti fordulókat, amelyek során a feltöltött felvételeket zsűri véleményezi majd, ám a döntés ismét a közönségre hárul. Az értékelők közé már kipróbált műértőket hívtak, így Presser Gábor, Bakács Tibor Settenkedő, Pély Barna, Pierrot ismét feltűnik a véleményezők között, új tagként üdvözölhetjük viszont a Megasztár főszerkesztőjét, Csényi Katit. A közönség által megszavazott győztes szereplési lehetőséget kap a 2009. évi Magyar Dal Napja rendezvényen, illetve gazdagabb lesz egy stúdiófelvétellel és néhány értékes elektronikus berendezéssel is.

A szervezők szándéka, hogy friss, értékes dal ne tűnjön el a kiadói süllyesztőben, és a magyar könnyűzenei világ igazán tehetséges szerzők dalaiból építkezhessen tovább. Azoknak a tehetséges zenekaroknak, csoportosulásoknak sem kell elkeseredniük, akik nem tudják megteremteni a nevezéshez szükséges technikai hátteret, hiszen a szervezők ígérik, igyekeznek mindenben segítségükre lenni a pályakezdő zenészeknek.

A Magyar Dal Napját a szervezők szándékai szerint néhány év múlva hasonlóképpen ünnepli majd az ország, mint például a költészet napját, tehát több régióközpontban és megyeszékhelyen is zenés színpadi műsorokat rendeznek majd ezen a napon.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.