Talmácsi megnyerte az első időmérőt a német nagydíjon

A vb-címvédő Talmácsi Gábor megnyerte a 125 kcm-es kategória első időmérő edzését a gyorsaságimotoros-világbajnokság Német Nagydíján.

A viadal honlapja szerint az összetettben negyedik helyen álló magyar pilóta - aki tavaly megnyerte ezt a versenyt, és a legutóbbi, Holland GP-n is diadalmaskodott - 1:27.623 perc alatt teljesítette legjobb körét

"Nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem, sikerült a tavalyi formámat hozni. Holnap kicseréljük a hátsó rugót, hogy még jobban forduljon az Aprilia, de ezen felül csak finomítgatnunk kell, hiszen jók a bázis-beállításaink. Nagyon jó ritmusban tudtam végig motorozni, és bár a pálya nem tartozik a kedvenceim közé, jól ismerem a vonalvezetését és tavalyról szép emlékeim vannak. Ma nagyon meleg volt a kvalifikáción, holnapra azonban esőt mondanak, meglátjuk mi lesz, de az ideiglenes pole birtokában emiatt nem aggódok." - értékelt Talmácsi.

 

"Minden jó volt, és bízom a hasonló folytatásban. Szeretném kiemelni, hogy amikor sikerült megfelelően beállítani a motort, akkor Talma nemcsak egy, hanem 4-5 körön át végig gyorsabb volt ellenfeleinél. Mivel ez a vb egyik legrövidebb pályája, és a versenyen 28 kör lesz, így a három tized, amivel megelőzte Smith-t, a végére 8-9 másodperces előny is lehet" - mondta az MTI-nek Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere.

A pontversenyben élen álló francia Mike Di Meglio csak a nyolcadik lett.

Eredmények:

125 kcm, 1. időmérő:

  1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:27.623 p
  2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:27.933
  3. Stefan Bradl (német, Aprilia) 1:28.096
  4. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:28.248
  5. Joan Olive (spanyol, Derbi) 1:28.472
  6. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 1:28.488

A 125 kcm további programja:

  • szombat: 2. szabadedzés 9 ó 2. időmérő 13:10
  • vasárnap: bemelegítés 8:40 ó futam 11 ó

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.