Ezreket telepítettek ki Kaliforniában az erdőtüzek miatt

Tovább küzdöttek a tűzoltók csütörtökön az egyesült államokbeli Kalifornia északi részén folyamatosan tomboló erdő- és bozóttüzekkel, amelyek az elmúlt napokban több ezer embert kényszerítettek otthonuk elhagyására.

Reggelre a tűzoltóknak sikerült némileg megfékezni a lángokat a Butte megyei Paradise város környékén, ám továbbra is fennáll a veszélye, hogy a tűz átterjed a település határában húzódó vízfolyáson, és eléri a lakott területet. A hatóságok korábban ideiglenesen kitelepítették a város lakosságának több mint felét, mintegy 14 ezer embert a települést fenyegető lángok miatt.

A villámcsapások okozta tűz csütörtökig legkevesebb 50 lakóházat pusztított el, és jelenleg is több mint 4000 épületet fenyeget Paradise-ban és környékén.

Csak a Sacramentótól, Kalifornia állam székhelyétől északra fekvő Butte megyében közel 3 ezer tűzoltó küzd a lángokkal. Az oltást nem könnyíti az időjárás: Kaliforniában továbbra is forróságot és erős szelet jósolnak a meteorológusok.

A Big Sur partszakasz korábban kitelepített lakói már visszatérhettek házaikba, miután a tűzoltók megfékezték a több mint 36 ezer hektárnyi területen végigsöprő lángokat. Big Sur térségében a tűz közel 60 épületben okozott kárt.

A kaliforniai bozóttüzek többségét villámlás okozta több mint két héttel ezelőtt. A tűzoltóknak 1400 helyen már sikerült eloltani a lángokat, ám szerte az államban továbbra is 320 helyen ég a növényzet.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.