Megállapodás a Hajógyári-szigetről

Megállapodás született a Sziget fesztivál szervezői és III. kerület polgármestere között. A hosszú távú tervek között szerepel egy közterületi társulás létrehozása is, így a Hajógyári-sziget fejlesztése immár közös finanszírozású lesz. 

A Sziget szervezőiroda szerződésben vállalja, hogy mintegy 50 millió forintos ráfordítással fejleszti a Hajógyári-sziget erdős területének futóösvényét és környezetét - jelentette be Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere és Gerendai Károly, a Sziget fesztivált szervező cég ügyvezetője.

A most megkötött szerződés értelmében az önkormányzat vállalja, hogy a tulajdonában lévő területet a Sziget fesztivál szervezői térítésmentesen használhatják a rendezvény ideje alatt, cserébe pedig mintegy 3,5 kilométeres szakaszon megtisztítják a gát közelében lévő galériaerdő futóösvényét, kukákat helyeznek el és kiépítik a közvilágítást. - Mindezt még a fesztivál megkezdése előtt végzi el a szervezőiroda - tette hozzá a polgármester.

A hosszú távú tervek között szerepel egy közterületi társulás létrehozása, amelyben a Fővárosi Önkormányzat, a III. kerület és a Sziget szervezőiroda is benne lenne, így a jövőben azok a fejlesztések, amelyek a Hajógyári-szigetet érintik már közös finanszírozás alá esnének. Erről már elkezdődtek a tárgyalások az érintettek között, de a társulás létrehozásáról bővebb információkat még nem tudott közölni a polgármester.

Gerendai Károly rámutatott: eddig 200 millió forintot fordítottak a Hajógyári-sziget fejlesztésére azon túl, hogy a fesztivál után elvégzik a terület takarítását és a rehabilitációját a területnek.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a fesztivál környékének közlekedése nincs megoldva azzal, hogy a Sziget szervezőiroda saját költségén megtervezteti és kivitelezteti a Fővárosi Önkormányzat által lezárni kívánt rakpartszakasz átjáróját a Szépvölgyi útnál. Ezért mindenkit arra kért, hogy gyalog, a tömegközlekedést használva, busszal, HÉV-vel vagy hajóval közelítse meg a rendezvényt. Parkolási lehetőség a fesztivál környékén továbbra sincsen.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.