Melegverés a Rudas Fürdőben

Két nappal az utcai csatákba torkollott Meleg Méltóság napi melegfelvonulás után ismét fizikai bántalmazás ért melegeket Budapesten. A szóbeli inzultust nyomatékosítandó az egyik támadó ököllel arcba vágta a pár mindkét tagját.

A pride.hu beszámolója szerint tegnap, az esti órákban a Rudas Fürdőben három 40 év körüli felbőszült férfi támadt az ott ülő, békésen beszélgető három férfire, egy meleg párra és heteroszexuális külföldi barátjukra.

A szóbeli inzultust nyomatékosítandó az egyik támadó ököllel arcba vágta a pár mindkét tagját. Komolyabb sérülést ugyan nem szenvedtek, ám egyértelmű volt, hogy létük és ott létük nem kívánatos. A fürdő vezetőjének segítőkész közbenjárása sem hozott eredményt. Nem a támadóknak, hanem - fizikai biztonságuk érdekében - végül a sértetteknek kellett elhagyni a terepet.

"Úgy tűnik, hogy a szombati felvonulást körülvevő indulatok nemhogy nem csitulnak, de elfojtottságukból bárhol szabadon felszínre törhetnek. A fentiek egyéb, nem kívánatos kisebbségnek látszó tásunkkal is megtörténhetnek. " -  olvasható a beszámoló végén.

Időközben "petíció az erőszak ellen" címmel nyilatkozat indult útjára a július 5-i melegfelvonulás elleni támadások miatt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.