Ingyenes közmosoda

Battonyán - a település polgármestere, Karsai József kezdeményezésére - olyan mosodát alakítottak ki a városi sportpálya egyik helyiségében, amelyet a rászoruló lakosság ingyen használhat. A mosoda nemrég kezdte meg működését.

Karsai József azt mondta: Battonyán számos családban a havi húszezer forintot sem éri el az egy főre jutó jövedelem, hajlékaikban a vizet és a villanyt kikötötték, több helyen be sem vezették, kevés az utcai kifolyó. Vannak családok, amelyek kilométereket gyalogolnak a vízért. Karsai úgy fogalmazott: szegénységük elszomorító, egyszerűen nincs módjuk elfogadható szinten tisztán tartani magukat és környezetüket - ezért volt szükség a szociális mosodára.

Miként a polgármester elmondta, mintegy 120 család és ugyanennyi kisnyugdíjas gondjait enyhítheti az ingyenes mosoda, amelyben hat-nyolc nagy teljesítményű mosógép működik. Közülük négyet a polgármester - saját költségén - vásárolt meg, a többit önkormányzati, valamint szponzori forrásból finanszírozták. Az ötletgazda szerint heti 60-70 kiló mosópor felhasználására lehet számítani, ennek költségeit is adományokból, illetve önkormányzati pénzből gondolják fedezni. Szárítógép egyelőre nincs, de Karsai reményei szerint mire a hideg idők beállnak, ez a probléma is megoldódik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.