Bringás jegybankárok nyílt levele Rogánnak

Király Júlia a Magyar Nemzeti Bank alelnöke személyesen adta át maga és biciklis kollégái nevében az V. kerület polgármesterének azt a levelet, amelyben arra tesznek javaslatot, hogy a két intézmény közösen alakítson ki egy nagy kapacitású kerékpártárolót a budapesti Szabadság téren.

Szokatlan módon, azonnal nyílt levélben szólította meg  az MNB alelnökasszonya az V. kerület fideszes főpolgármesterét, hogy tolmácsolja kerékpáros munkatársainak óhaját, illetve a pénzintézet együttműködési ajánlatát - tudta meg a NOL.  Lapunk kérdésére Listár Dániel, a bank kommunikációs munkatársa elmondta: "Nem akartak nyomást gyakorolni Rogán Antalra, de úgy vélték a sajtót érdekelheti ez a téma.

A Magyar Nemzeti Bank 700 alkalmazottja közül körülbelül 70-en bicikliznek rendszeresen munkába. Ez a szám folyamatosan növekszik, és a jelenlegi ötven férőhelyes tárolót már kinőtték.

Mint közleményükben tudatták: a jegybank elkötelezett a természeti és az épített környezet megóvása mellett, de fontosnak tartja a munkatársak környezettudatosságának fejlesztését is, és így támogatni kívánják a dolgozók kerékpáros munkába járását is. Listár Dánel lapuknak elmondta: a bringások célja az, hogy legalább 100 férőhelyes tároló épüljön, és Rogán Antal a javaslattal kapcsolatban nagyon együttműködőnek tűnt.

(NOL)

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.