Zugló: Fidesz-győzelem, baloldali belharcok

Mérsékelt részvétel mellett a Fidesz jelöltje, Gécziné Cseke Vanda győzött vasárnap a Zugló 6-os számú választókörzetében rendezett időközi önkormányzati képviselő-választáson. Az ötezer választásra jogosult közül ezren szavaztak.

A Fidesz jelöltje csaknem hatszáz szavazatot kapott, Imre Gergelyre, az MSZP-SZDSZ jelöltjére 256-an, Várnai Lászlóra, egy helyi civil szervezet képviselőjére pedig 113-an voksoltak. A baloldali fellegvárnak tartott körzetben azért tartottak szavazást, mert korábbi képviselője, Komlódi Gábor, a zuglói MSZP korábbi frakcióvezetője lemondott.

A kampány durva volt: a kerületben a voksolás előtt olyan, a körzeti plébánia nevében terjesztett szórólapok jelentek meg, amelyeken a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) jelöltjét - aki tíz szavazatot kapott - olyan fotómontázson ábrázolták, mintha pornófilmben szerepelt volna.

Borzolta a kedélyeket az is, hogy Weinek Leonárd, Zugló szabad demokrata polgármestere - aki 2006-ban MSZP-SZDSZ közös jelöltként győzött, és akinek pártja az MSZP-vel koalícióban irányítja a városrészt, de a szociáldemokratákkal is együttműködési megállapodást kötött - a helyi lapban megjelent, egész oldalas hirdetésben ajánlotta a választók figyelmébe a szociáldemokrata jelöltet.

Zuglóban nemcsak a jobb- és a baloldal verseng egymással, hanem az MSZP és az MSZDP is. Bár a két pártelnök, Gyurcsány Ferenc és Kapolyi László 2007-ben a választásokra is vonatkozó megállapodást kötött, a két párt külön indított jelöltet. Zuglóban három korábbi MSZP-s képviselőből alakult meg a kerületi MSZDP-frakció azután, hogy a másfél évig húzódó belső hatalmi harcokban alul maradt a korábbi pártelnök-alpolgármester, Szűcs István. (S. G.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.