Évi 30 milliárd dollárnyi beruházás szükséges az élelmíszerválság megfékezéséhez

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO becslései szerint évi mintegy 30 milliárd dollárnyi mezőgazdasági beruházás kellene 2050-ig a világon ahhoz, hogy a világ lakosságának élelmezése megoldható legyen.

A szervezet vezérigazgatója, Jacques Diouf, a FAO európai innsbrucki regionális konferenciájának előestéjén újságíróknak elmondta: a klímaváltozás és az alapvető élelmiszerek drámai áremelkedése Európa és Közép-Ázsiai számos küszöbországában semmissé teszik az élelmezés terén eddig elért eredményeket. Innsbruckban az európai és közép-ázsiai térség FAO tagállamainak képviselői találkoznak kétnapos tanácskozáson.

Diouf szerint az élelmiszerárak továbbra is magasak maradnak, ezért a világon többet kell a mezőgazdasági termelésbe fektetni.

Legutóbb a június elején Rómában tartott világélelmezési konferencián, több mint 6,5 milliárd dollárnyi felajánlás született az éhezés és a szegénység elleni küzdelem segítésére. A világon mintegy 850 millió ember alultáplált. A jelenlegi élelmiszerválság további 100 milliót veszélyeztet.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.