"Bűvészek" Kapolcson

A legeslegutolsó változat szerint Kapolcsi Bűvészeti Napok címmel rendezik meg a Művészetek Völgye idei rendezvénysorozatát, július 25. és augusztus 3. között. A tavalyi, csaknem 200 milliós költségvetéssel szemben az idei program 60 millióba kerül, már ha összejön ennyi.

A szervezők, Kapolcs és társközségei vezetői, valamint Márta István zeneszerző-főszervező egyelőre abban sem biztos, hogy összejön. Az idén a kapolcsiak kiszorultak ugyanis szinte valamennyi pályázati lehetőségből, mert a kiírások rosszul megfogalmazott feltételei kizárták őket. Egyedül a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán indulhattak, ahol legfeljebb néhány millióra számíthatnak. A "bűvészeti napok" megfogalmazás azt jeleneti, hogy összebűvészkedik a rávalót egyéb szponzoraiktól - akik idén kevesebb támogatást tudnak adni, mint korábban -, és az érintett önkormányzatoktól.

A korábbi helyszínek közül egyedül Pulán nem lesz az idén program. A többi falu, valamint Veszprém városa saját rendezvényeket szervez a Völgyben, a programok jó részét ezek teszik ki. Nincs pénz a művészek honoráriumára, aki föllép, legfeljebb zsíros kenyérre számíthat. Az előadók körét azzal is bővítik, hogy tehetségkutató pályázatot hirdettek, amelyre 250 jelentkezés érkezett, ezek közül 75 színházi, zenei és egyéb ajánlatot fogadtak el. A kényszer szülte tehetségkutató akció nagyon jól is elsülhet.

Márta bejelentette: jövőre egy hónapos rendezvénysorozatot terveznek a Művészetek Völgye huszadik évfordulójára. Nem tudni még, miből.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.