Kelet-Európa és az EU hordaléka

2006 a botrány éve volt, nem csak Magyarországon. Ebben az esztendőben nagy mennyiségű, bálázott kevert hulladék érkezett hazánkon kívül Lengyelországba és Csehországba is.

A szemetet a németországi Aitrachból szállították, ám az ottani illetékesek ezt tagadják. Magyarországon eddig 4000 tonnáról tudnak, mindenekelőtt Dél-Alföldön, ahol mára több büntetőeljárás indult magyarországi gyanúsítottak ellen is. Feltételezések szerint ők nagyobb vagyonra tettek szert e "módszer" segítségével, a hatóságok elrettentésképpen rekordösszegű, 900 milliós büntetést szabtak ki rájuk.

Ez mindenki számára világos, ám hogy mi is lesz az illegálisan behozott szemét sorsa, azt még senki sem tudja.

A hulladék lassan két éve tengődik Dél-Magyarország területén, szennyezve hazánkban a környezetet, azonban a probléma magától nem oldódik meg. Talán az érintett országoknak kellene közös döntésre jutniuk vagy az EU parlamentjének erről tanácskoznia? Ezt senki sem tudja.

Az idő sürget, azonban mindenki vár. Vajon az országoknak külön-külön vagy az EU-nak együtt kellene valamit tennie? A szemét pedig szennyez és szennyez, de mi mikor érünk fel ahhoz, hogy belássuk: tönkretehetjük környezetünket?

A buldózernek is sok...
A buldózernek is sok...
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.