Chicagói elismerés Nemes Gyula dokumentumfilmjének

Nemes Gyula A mulandóság gátja című dokumentumfilmjéért a chicagói Onion City kísérleti film és videó fesztivál elismerő oklevelét nyerte el - közölte a Magyar Filmunió szerdán.

A Chicago Filmmakers médiaművészeti intézet 20. alkalommal megrendezett nemzetközi seregszemléjén Nemes Gyula negyedéves vizsgafilmjével, A mulandóság gátja című alkotásával szerepelt, melyet a prágai FAMU hallgatójaként készített 2004-ben - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

A kísérleti dokumentumfilm témája a budapesti Kopaszi-gát különös világa. Az alkotók három évig követték nyomon a lebontásra váró Kopaszi-gát életét. A film hanganyaga egy zenekari próba, melyen egy rezesbanda kísérli meg eljátszani az Egmont-nyitányt.

Papp Csaba Zoltán megemlítette, hogy Nemes Gyula nemrég elkészítette A mulandóság gátja második részét is Letűnt világ címmel. A fekete-fehér és színes képsorokat váltakoztató kísérleti film világpremierje a Karlov Vary-i filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában lesz július elején.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.