A tavalyinál keményebb támadástól tart a BRFK a melegek felvonulásán

A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztett, Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz".

Július 5-én délután "a minden alapvető tradicionális erkölcsi értéket lábbal tipró homokos söpredék magamutogató nyilvános felvonulást és utcabált szervez, hirdetve ezzel Magyarország aberráltak és idegenek általi megszállását. (...) Nem hagyjuk, hogy ilyen-olyan színű külföldi aberráltak erőszakolják rá a maguk idegen és beteg világát Magyarországra" - áll a minősíthetetlen hangvételű, e helyen más pontjain nem idézhető szövegben, amelyben arra hívják föl híveiket, hogy "állj te is a védők közé, alakítsatok védelmi csapatokat... A kiállás erkölcsi kötelesség. (...) Július 5-én meg kell védenünk Magyarország becsületét."

A BRFK szóvivője a Népszabadságnak elmondta: kedd délig egyetlen, a melegfelvonuláshoz kapcsolódó demonstrációt jelentettek be: a Rendszerváltó Fórum a melegfelvonulás befejezése után ugyanazon az útvonalon vonul majd végig, amelyen előttük a melegek tették. Demonstrációjukat a BRFK tudomásul vette és biztosítja.

- Természetesen mi is olvassuk az internetes felhívásokat, mozgósításokat - mondta Tafferner Éva, hozzátéve: a rendőrség mindent elkövet a rendzavarás, az erőszak, a melegek elleni támadások, akciók, a felvonulók és az ellendemonstrálók esetleges összecsapásának megelőzése érdekében.

A szóvivő nem bocsátkozott találgatásokba az ellentüntetők várható létszámáról. Arról sem nyilatkozott, hogy mekkora erőkkel készülnek a jövő szombati rendezvényekre. Rendőrségi forrásokból azonban úgy tudjuk, a BRFK-n attól tartanak, hogy a tavalyinál több és brutálisabb támadásnak lesznek kitéve a felvonulók.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.