Töretlenül hátrálva akar előretörni az Interfruct

Újabb hat, immár összesen nyolc áruházát zárta be a beszállítóinak jelentős összegekkel tartozó Interfruct Kft. A cég magyarázata szerint ez csupán stratégiai visszavonulás, és része a cég újjászervezésének.

Rövidülnek a frontvonalak az Interfruct körül, miután a cég a 23 áruházából immáron nyolcnál húzta le a rolót, illetve a nemrég elkészült Váci úti egységét meg sem nyitotta.

Mint megírtuk: a 2005 óta az SCD-csoport tulajdonában lévő cash & carry (nagykereskedelmi) lánc az utóbbi időben igen jelentős adósságot halmozott fel a beszállítói felé. A súlyosan eladósodott Interfruct Kft.-t ezután nemrégiben egy egyelőre ismeretlen tulajdonosi hátterű offshore cégnek, a Calslane Holdingsnak adta át az SCD. Az új tulajdonos akkor közleményben a cég reorganizációját ígérte, illetve, hogy tárgyalóasztalhoz ül a beszállítókkal. Az ígéretek között szerepelt még, hogy június első felétől a meglévő - akkor még 21 - áruházba újrakezdődnek a beszállítások. Azonban a megmaradt egységekben azóta is csak jobbára leltározás folyt.

A cég vezetőségének mostani közleménye elismeri a további bezárásokat, ám állítják: egy fővárosi áruház kivételével csak átmenetileg zártak be. A menedzsment célja az, hogy egy optimális méretű, könynyebben finanszírozható hálózatot hozzanak létre, amelyekhez a most bezárt üzletek is fokozatosan újra csatlakozhatnak A cég ugyanezzel indokolja azt is, miért nem bocsátotta el a bezárt áruházak dolgozóit. Bár a felmondólevelek írásától és a minden bizonnyal százmilliós nagyságrendű végkielégítések kifizetésétől a munkavállalók jó része megkímélte a céget: az eredetileg több mint kilencszáz embert foglalkoztató vállalkozás dolgozói közül január óta négyszázan távoztak a bizonytalanságok miatt.

A Calslane közleménye időközben pontosította, kik az Interfruct új vezetői. A társaság élére a korábbi értékesítési igazgatót, Boros Attilát, válságmenedzserként pedig Csorba Gábort, a Kossuth Holding Válságkezelő és Felszámoló Zrt. vezérigazgatóját kérték fel. A reorganizációs program kidolgozásában külső tanácsadóként Jelen Béla is részt vesz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.