Spanyolokon akarták "leverni" a vereséget olasz szurkolók

Olasz-spanyol utcai összecsapás Milánóban

A labdarúgó Eb negyeddöntőjében vasárnap este elszenvedett vereség után olasz drukkerek támadtak spanyol szurkolókra Milánó belvárosában, de nem lett súlyosabb következménye az esetnek.

A város Duomo nevű központi terén a tifosi-attak azt követően indult, hogy a talján nemzeti együttes büntetőrúgásokban alulmaradt ibériai riválisával szemben. Több ezer hazai futballimádó egy nagyjából százfős spanyol turistacsoporttal együtt nézte az óriáskivetítőn közvetített mérkőzést, amelynek végén elszabadultak  az indulatok. Legalább is néhány itáliai drukker a vendégeken próbálta meg levezetni a felgyülemlett keserűséget oly módon is, hogy inzultálták, majd többen üvegekkel dobálták meg őket. De még mielőtt a rendőröknek közbe kellett volna avatkozniuk, lezárult az incidens, és senki sem sérült meg.

Örömünnep Madridban

Cesc Fabregas győzelmet érő tizenegyesét követően vasárnap késő este madridiak ezrei özönlötték el a fővárost, hogy együtt ünnepeljék a spanyol labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki elődöntőbe jutását.

Luis Aragonés együttese Bécsben gólnélküli mérkőzést, hosszabbítást követően büntetőpárbajban múlta felül a világbajnok olasz alakulatot.

A madridi belvárosban a szurkolók a kapus Iker Casillast éltették, aki két tizenegyest hárítva járult hozzá a régen várt sikerhez.

A tömeg spanyol zászlókat lobogtatva a Cibeles térre, a Real Madrid bajnoki címeinek hagyományos ünnepi helyszínére vonult.

"Hol vagy Luca Toni?" - kiáltozta néhány drukker, ezzel is jelezve, hogy a gólerős csatár, akitől a spanyolok leginkább tartottak, ezúttal - ahogy az egész Eb-n - nem jelentett különösebb veszélyt.

Fiatalok csoportjai egy időre feltartották a forgalmat, néhány autót meg is hintáztattak, de a rendőrség közbelépett. Különösebb incidens az első beszámolók szerint nem történt.

"Megtört az átok" - jelentette ki a Cuatro televízió kamerája előtt János Károly király - aki ott volt Bécsben a mérkőzésen -, utalva a spanyolok hosszan tartó pechszériájára, arra, hogy a válogatott a nagy tornákon rendszeresen búcsúzott a kieséses szakasz elején. Legutóbb 1984-ben, a franciaországi Európa-bajnokságon volt elődöntős az ibériai csapat, akkor a döntőbe is bejutott, de alulmaradt a házigazdák válogatottjával szemben.

A spanyolok 88 éve először győzték le tétmérkőzésen az olaszokat, ráadásul a szurkolók annak is örülhettek, hogy június 22-én három elvesztett tizenegyespárbaj után ezúttal sikerrel járt csapatuk.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.