Tömött sorok az Iparművészeti előtt

Hatalmas érdeklődést váltott ki a MOME Maraton az Iparművészeti Múzeumban, a lépcsőn tömött sorok alakultak ki.

A Múzeumok éjszakájára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói "grafikai futószőnyeget" kreáltak a Ferenc körúti metró kijáratától az Iparművészeti Múzeumig.

Belépve az intézménybe a hatalmas kivetítőkön a Medici-kárpitok puttó-jelenetei válnak élővé a MOME Vizuális Kommunikáció Tanszéke hallgatóinak jóvoltából. A múzeum előterében pedig a Medence Csoport hatalmas vízcseppre emlékeztető installációja fogadja a látogatót.

A Beatrix hozománya című kiállítást tárlatvezetéssel is megtekinthették az érdeklődök, de nem volt könnyű végignézni a kiállítást a sok érdeklődő mellett.

A Magyar Természettudományi Múzeumban plasztik korcsolyapálya várta a szórakozni vágyókat egész nap. Este kilenc órakor még nagyon sok kisgyermek vett részt a programokon, különös tekintettel a Jégkorszak és a Foggal-karommal című időszaki tárlatokra. Sajnos Gyima, a mamutbébi már nem látható, helyette Döme, a kismamut köszöntötte az érdeklődő közönséget.  

A Kupolacsarnokban rendezett mézkóstolás és mézvásár is vonzotta a látogatókat, nem kevésbé, mint a kisebbeknek porciózott ingyen fagylalt.

A Magyar Nemzeti Múzeumban este hét órakor kezdődött a programsorozat, a nagy meleg ellenére sokan a lépcsőn üldögélve várták, hogy elkezdődjön Ferda Zsuzsa kerámiaékszerész, iparművész bemutatója.

A római kori lapidáriumban látható esten négy modell mutatta be az iparművész nyakék- és karkötő kollekcióit.

A gyerekeket legyező-, ékszer- és parókakészítéssel szórakoztatták a szervezők, míg a felnőttek tárlatvezetésen vehettek részt, egyebek mellett A szépség óhajtása című időszaki kiállításon.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.