A szlovén utakon is életeket ment a közlekedési szigor

Kevesebb halálos baleset történt és több szabálytalankodó autóját foglalták  le a rendőrök Szlovéniában a közlekedési büntetések áprilisban bevezetett szigorítása óta.


A szlovén kormány egyértelmű sikernek könyveli el a szigorításokat, azok eredménye miatt - közölte Ljubljanában Radovan Zerjav közlekedési és Dragutin Mate belügyminiszter.

Május végéig egy hónap alatt 15-en haltak meg a szlovén utakon, míg egy hónappal korábban, a szigorítások előtt 25 halálos tragédia történt. Január óta csaknem 90-en hunytak el közlekedési balesetek következményeként, míg tavaly ugyanebben az időszakban 113 végzetes közúti tragédiát jegyeztek fel a statisztikákban.

A belügyminiszter reményei szerint az országúti szigor jóvoltából a tavalyi 205 halálos balesetnél idén jóval kevesebb történik Szlovéniában. Ismertetése szerint hétvégenként mintegy 100  ittas vezetőt szűrnek ki a rendőrök a vezetők közül.

A közúti szabálysértések jelentős szigorításával együtt a szlovén hatóságok gyakrabban éltek a járművek lefoglalásának  lehetőségével is. Amíg 2007-ben egész évben 104 autót foglaltak le,  addig idén már 270 autó gazdája bánja a súlyos szabálytalanságért kirótt büntetést.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.