Spanyolnátha-partik júniusban

Mélyszaka címmel indul útjára a Spanyolnátha nagyszabású performansz- és zenei partisorozata, melynek első állomása június 21-én a budapesti Merlin Színházban lesz.

Az est első részében a művészeti folyóirat nyári, Budapest-Ljubjana-számában szereplő műhelyek közül a Prae irodalmi folyóirat performanszát, az Arnolfini Archívum vetített Budapest-képeit és a BPSpnátha+JA blokk alkotóinak előadását láthatják. A lapszám szépirodalmi anyagából Lutter Imre vezetésével a Magyar Versmondók Egyesülete ad ízelítőt. A Mélyszaka második részében a zenéé a főszerep: a kortárs dzsessz- nép- és popzene elemeit hihetetlen energiával és egyediséggel ötvöző Pop Iván, és a poszt-elektroindusztriális metálzenekar, a Sepoq koncertjei után a tízéves Gimmeshot Crew dj-i és mc-i szórakoztatják a közönséget, egészen hajnalhasadásig.

Mégse Légyott — Nyolcadik utas: a nethalál
2008. június 18.

A Spanyolnátha könyvheti programsorozatát a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Légyott c. kísérőrendezvényén zárja: a Déryné-kertben, június 18-án este tíz órakor kezdődő programon Nagy Bandó András is fellép. A Légyott-antológia teljes anyagát lapunk szeptember 20-án megjelenő őszi száma közli.

A Spanyolnátha József Attila-performansza a Repetasarokban
2008. június 17.

Puskás Balázs, Berka Attila, Székelyhidi Zsolt A Godot Irodalmi Estek sorozat évadzáró műsorát június 17-én, kedden, 19 órától József Attila emlékének szenteli. Az esten a Spanyolnátha két művészeti szerkesztője, Berka Attila és Székelyhidi Zsolt Puskás Balázzsal együtt adja elő JA2 című performanszát a Repetasarok Kávézóban (Bp., V. ker., Curia u. 2.). Az esten felolvas Bajtai András, Czapáry Veronika, Király Levente és Pollágh Péter. A beszélgetést Györe Gabriella vezeti. A műsort a Specko Jedno együttes fellépése zárja.

Spanyolnátha-nyereményjáték a Múzeumok Éjszakáján
2008. június 19.

A Spanyolnátha művészeti folyóirat a Múzeumok Éjszakája alkalmából a XXIV. Miskolci Grafikai Triennále közönségszavazásában eddig részt vett személyek között sorsolást rendez. Három fő a Spanyolnátha Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó, Mélyszaka c. programjára nyer egyenként 1.200 Ft-os belépőjegyet. A sorsolási gömbbe minden ímélcím annyiszor kerül bele, ahányszor arról 2008. június 19-e éjfélig szavazatot adtak le. Adjon esélyt magának azzal, hogy szavaz, ill. növelje tovább esélyeit azzal, hogy 19-ig újból leadja voksát kedvenc grafikájára! A nyerteseket a kisorsolt ímélcímeiken 20-án délelőtt 10 óráig értesítjük.


Múzeumok Éjszakája akció
2008. június 21.

A Spanyolnátha és a Magyar Csillagászati Egyesület együttműködésének köszönhetően mindazok, akik az Egyesület Múzeumok Éjszakájára készült szórólapjával érkeznek a Merlin Színházba, kedvezményes áron vásárolhatnak belépőjegyet a Mélyszakára. A Magyar Csillagászati Egyesület munkatársai június 21-én szabadtéri távcsöves bemutatóra várják a csillagok szerelmeseit, Budapesten három helyszínen, az Aquincumi Múzeumban, az Országos Széchényi Könyvtárban és az Országos Műszaki Múzeumban.

A Spanyolnátha és a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint az Iparművészeti Múzeum együttműködésének köszönhetően az onnan érkezők a helyi szórólapok ill. matricák felmutatásával ugyancsak kedvezményes áron válthatnak belépőt a Merlinbe.

Mélyszaka: szlogenpályázat — Pályázzon Ön is!
2008. június 20.

A Spanyolnátha a Múzeumok Éjszakáján a Merlin Színházban Mélyszaka címmel nagyszabású performansz- és zenei partit szervez. Lapunk ennek apropóján 2008. június 21-én alkalmi fejléccel jelenik meg. A fejléc kész képe mellé kéretik egy maximum 120 karakteres szlogen megalkotása. Egy pályázó több szlogennel is pályázhat, a nyertes szlogen szerzőjét két belépőjeggyel jutalmazzák a Mélyszakára, s szlogenjét a fejlécben neve feltüntetésével publikálják. A pályaműveket a spanyolnatha@spanyolnatha.hu címre június 19-én éjfélig várják.

Minden egyéb részlet itt >>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.