Döntés előtt: Magyarországra települhet a Daimler

Német médiaértesülések szerint Lengyelország és Románia mellett Magyarország is felmerült a német Daimler új kelet-európai üzemének lehetséges helyszíneként: a cég vezetése a jövő kedden tárgyal az új üzem elhelyezéséről, amelyben a Mercedes új generációs A- és B-osztályának járműveit gyártanák.


Az "auto motor und sport", valamint az Automobilwoche című német szaklapok jelentéseiben még Szerbia is felbukkan, és értesüléseik szerint Romániának a legkisebb az esélye.

A Daimler szóvivője a hétvégén nem kommentálta az értesülést.

Az új kelet-európai üzemet  legalább 100 ezer jármű gyártására alkalmas éves kapacitással terveznék.
Kelet-Európa javította az osztrák Porsche Holding eredményét

A többek között VW, Skoda, Seat, Audi márkákat is forgalmazó osztrák Porsche Holding növelte árbevételét a márciussal végződött tavalyi évben. Miközben Ausztriában kissé visszaesett az értékesítés, Kelet-Európában jelentősen nőtt a forgalom.  A térségben Románia jár az élen, majd Horvátország és Magyarország következik.

Az árbevétel 8,5 százalékkal 12,84 milliárd euróra nőtt: Ausztriában 4,43 milliárd eurót tett ki, az 0,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A növekedés motorja Kelet-Európa volt, itt 213.598 gépjárművet adtak el, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Románia volt tavaly a legnagyobb piac, az árbevétel meghaladta az 1 milliárd eurót.

A legnagyobb forgalom-növekedés Macedóniában volt (87 százalék), majd Bulgária és a Szerbia következett 85, illetve 43 százalékos növekedéssel.

A Porsche Holding tavaly 598.209 gépjárművet adott el.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.