Blamázs: "top secret" csomag egy londoni vonaton

Újabb szupertitkos kormányiratokat találtak egy londoni elővárosi vonaton - jelentette vasárnap a The Sunday Times című vasárnapi brit lap. A lap szerint a brit kormánynak a kábítószeres bűnözés, a terrorizmus finanszírozása és a pénzmosás elleni harccal kapcsolatos politikájára vonatkozó dokumentumokat szerdán találták a londoni Waterloo pályaudvarra tartó egyik szerelvényen.


Szerdán egy másik "top secret" iratcsomagot is elhagyott egy feledékeny brit kormánytisztviselő egy másik vonaton. A narancssárga borítékba csomagolt hétoldalas jelentés az al-Kaida terrorszervezetről, valamint az iraki biztonsági erők felkészültségéről készített legfrissebb brit hírszerzési értékeléseket tartalmazta.

Az újabb dokumentumok a The Sunday Times szerint Alistair Darling pénzügyminiszter hivatalos rezidenciáján a jövő héten tartandó tanácskozásra készült előkészítő iratok.

A pénzügyminisztérium szóvivője közölte: a kormányt rendkívül aggasztják a történtek, és minden intézkedést megtesz, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.