A szlovák kormány köszönete Tótkomlósnak

A szlovák kormány nevében köszönetet mondott Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes Tótkomlós és a Békés megyei önkormányzat vezetőségének, hogy támogatják a helyi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát és Óvodát. A politikus erről az iskola tanévzáró és ballagási ünnepségén beszélt vasárnap Tótkomlóson.


Dusan Caplovic rövid köszöntőjében elismerését fejezte ki az iskola pedagógusainak és diákjainak azért, mert kiváló tanulmányi eredményeikkel öregbítik a régiós szerepet is betöltő iskola hagyományait.

A szlovák politikus a tanévzáró előtt tárgyalt a város vezetőivel, és mint Sztakó József polgármester az MTI-nek elmondta, támogatóan nyilatkozott az iskolához tartózó óvoda csaknem 76 millió forintos felújításához kapcsolódó pályázatról. Hasonlóan örömét fejezte ki, hogy a város teljes területén kétnyelvű utcanévtáblákat akarnak kihelyezni. A polgármester hozzátette: mind az óvoda rekonstrukciójához, mind a kétnyelvű táblák kihelyezéséhez az önkormányzat biztosítja a szükséges önrészt.    A tanévzáró ünnepségen egyébként a magyar mellett elhangzott a szlovák himnusz is. Az iskolában 162 diák tanul, és sikerességére jellemző, hogy ebben a tanévben tizenöt nyolcadikos diák ballagott el, ugyanakkor az első osztályba huszonhárman iratkoztak be.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.