Tiltakozás: ne a helyben maradó adóból kompenzálják a benzinár-emelkedést

"A Magyar Önkormányzatok Szövetsége felháborítónak tartja, hogy a sajtóból értesült a kormány üzemanyagár emelkedésének részbeni kompenzációs szándékáról, mely szerint újfent az önkormányzatok zsebében kotorászik.

Elfogadhatatlan, hogy a Kormány Önkormányzatok Egyeztető Fóruma által rögzített megállapodás ellenére ismételten nem történt egyeztetés a gépjárműadó csökkentési szándékról. A MÖSZ felhívja a kormány figyelmét, hogy a gépjárműadó jelenleg 100%-ban az önkormányzatok saját bevétele és elsősorban a települési utak karbantartására és felújítására fizetik helyben az autó tulajdonosok. A gépjárműadó csökkentése további bevételkiesést jelentene a már egyébként is erősen kivéreztetett önkormányzatoknak.

A MÖSZ javasolja, hogy a kormány a rendkívüli mértékben megemelkedett energiaár kompenzációját az energiaár-növekmény több 10 milliárdos többlet adóbevételéből oldja meg.

A MÖSZ elvárja Gyenesei István újonnan kinevezett önkormányzati minisztertől, hogy ígéretéhez híven tegyen meg mindent, hogy az önkormányzatok gazdasági pozíciói ne romoljanak tovább. 2008. június 14. Dr. Gémesi György MÖSZ elnök Információ: MÖSZ sajtóosztály, Péterfi Csaba sajtófőnök 06 20 3479 443

 Magyar Önkormányzatok Szövetsége"

-------------------------------------------------------------------(Országos Sajtószolgálat - OS)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.