Többórás áramkimaradás Washingtonban, a Fehér Házban is

Többórás áramkimaradást okozott Washington belvárosában egy elosztó állomás meghibásodása; tízezrek maradtak áram nélkül, a Fehér Ház egyes részeit is pótáramforrásról táplálták.

A közlekedési lámpák is kialudtak reggel fél nyolckor, amikor az áramellátás megszűnt, és a helyzetet nehezítette egy metróállomáson kiütött tűz. Egy időre a pénzügyminisztérium sem kapott áramot. A belbiztonsági minisztérium azonnal közleményt adott ki arról, hogy valószínűleg nem terrorista támadás történt.

A Pepco áramszolgáltató nem sokkal dél előtt közölte, hogy helyreállították az áramellátást, amely 11 ezer háztartásban szünetelt. Több metróállomáson csak a biztonsági lámpák világítottak. A hatóságok és a Pepco közleményei szerint egyelőre nem tudni, van-e kapcsolat az áramkimaradás és a metrótűz között, és azt is vizsgálják, miért mondta fel a szolgálatot az áramelosztó az északnyugati 10. utcánál. A rendőrség szerint senki nem sérült meg, és baleset sem történt.

A hét végén nagy hőhullám tört a keleti part több körzetére; a nagy esőzések és szélviharok miatt New Yorkban, Washingtonban és Maryland államban ezrek maradtak órákig elektromosság nélkül, egyes körzetekben 20 órás áramkimaradás volt, a lehulló faágak villamos vezetékeket szakítottak le.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.