Amerikában áldozatokat szedett a hőhullám

Tizenhét halottat követelt a hőség négy napon belül az Egyesült Államokban a keleti partvidéken szerdai beszámolók szerint, az áldozatok többnyire idős emberek voltak.

Philadelphiában nyolc ember halálát okozta a szokatlanul magas hőmérséklet. A városhoz közeli településen egy 65 éves férfi napszúrást kapott és meghalt. New Yorkban hatan, Maryland államban ketten haltak meg. A philadelphiai áldozatok 65, a New York-iak többsége 70 évesnél idősebb ember volt, akiket otthonaikban találtak meg.

A térségben a hét vége óta 35-38 Celsius-fokra kúszott fel napközben a hőmérő higanyszála. A hirtelen hőség nagy esőzésekkel, szélviharokkal tört rá a keleti parti területekre. New Yorkban, Washingtonban és Maryland államban az utóbbi napokban ezrek maradtak órákra elektromos áram nélkül, egyes körzetekben 20 órás áramkimaradás volt, a lehulló faágak villamos vezetékeket szakítottak le.

Tornádó csapott le egy cserkésztáborra

Legkevesebb négy ember halálát okozta egy tornádó, amely egy cserkésztáborra sújtott le helyi idő szerint szerda este az Egyesült Államok középső részén. További negyvenen megsérültek, amikor a szélvihar átsöpört az Iowa állam nyugati részén, Little Sioux település közelében található táboron.

Összesen 118-an tartózkodtak a létesítmény területén, 93 táborlakó - 13 és 18 év közötti fiatalok - , és a személyzet 25 tagja.

Egy belbiztonsági illetékes tájékoztatása szerint a vihar után a tábort törmelék és faágak borították. Lehetséges - mondta - , hogy találnak még holttesteket a törmelékek alatt.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.