Narancssárga riasztás az egész országban

Az egész ország területére kiadta a narancssárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerda kora este, a legintenzívebb viharokra a főváros környékén, az Északi-középhegységben és az Alföldön kell számítani.

Az intenzív zivatarcellák most Pest megye északi részén, illetve a főváros térségében vannak, ezek északkeleti, keleti irányban haladnak tovább. Az Alföldön és az Északi-középhegységben lehet majd újabb zivatarokra, jégesőre számítani - mondta Fodor Zoltán meteorológus.

Tájékoztatása szerint Tolna megyéből kapott az OMSZ jégesőről, illetve heves esőzésekről jelentést, ezért adták ki a Dél-Dunántúli régióra is a másodfokú riasztást. Ugyanakkor várhatóan Közép-Dunántúlon visszaminősítik a riasztást első fokúvá. Az Alföldön viszont nem valószínű, hogy első fokúra minősítik vissza a riasztást, mert továbbra is minden feltétel adott a viharok, jégesők kialakulásához - közölte a meteorológus.

Az idokep.hu portál megfigyelői az országban az elmúlt három órában több mint 140 zivatart és 13 jégesőt észleltek, a szupercella.hu oldal regisztrált felhasználói pedig több helyről bab nagyságú jégesőről, heves zivatarokról számoltak be. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.