Helyreigazítás

 

Lapunk 2007. június 15-i számában a "Gyermekrák Alapítvány: Költ, de mire?" című cikkben

- Azt a valós tényt, hogy a Népszabadság által megkeresett önkormányzatot képviselők nem bírtak tudomással a Gyermekrák Alapítvánnyal szemben fennálló szerződésről, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy a megállapodások tényére vonatkozó információ nem volna valós.

- Valótlanul híreszteltük, hogy a Gyermekrák Alapítvány nem állna kapcsolatban Győrtelek községgel. A valóságban szerződéses kapcsolat áll fent, Varga Krisztina helyi lakost az alapítvány támogatja, többek között egy komplett számítógéppel.

- Valótlanul híreszteltük, hogy a Gyermekrák Alapítvány nem állna kapcsolatban Nyírcsaholy községgel. A felek között 2005 óta együttműködési szerződés áll fent. A községből két rákos gyermeket is támogatott a szervezet.

- Valótlanul híreszteltük, hogy a Gyermekrák Alapítvány segítségkérő leveleket küldött volna Nyírcsaholy önkormányzatának.

- Azt a valós tényt, hogy Nyíregyházán, Biharnagybajomban, Veresegyházán, Körösszakálon, Biatorbágyon, Békéscsabán és Győrben a megkérdezett tisztségviselők nem tudtak az adott önkormányzat és a Gyermekrák Alapítvány kapcsolatáról, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy az együttműködési megállapodás sem létezne, vagy létezett volna.

- Valótlanul híreszteltük, hogy Biatorbágy önkormányzata és a Gyermekrák Alapítvány között nem jött létre együttműködési megállapodás.

- Valótlanul híreszteltük, hogy Várpalota esetében egyetlen gyermeket támogatott volna a Gyermekrák Alapítvány. A valóságban három gyermeket támogattak.

- Valótlanul állítottuk, hogy a kuratórium elnöke azt nyilatkozta volna, hogy annyi pénz marad az alapítvány számláján, hogy azt el sem tudnák költeni.

- Valótlanul híreszteltük, hogy Nyáry Virág esetében a gyermek további támogatását egy utólagos beleegyező nyilatkozathoz kötötték volna, a szülőket további együttműködésre hívták fel.

- Valótlanul állítottuk, hogy a Gyermekrák Alapítvány Katona Józsefné aláírásával visszaélt volna. Ő valóban aláírta az alapítvány általi támogatást igazoló levelet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.