Prágai térképen Bond nyomában

Néhány nyugati nagyváros példájára új Prága-térkép került forgalomba, amely elkalauzolja az érdeklődőket a cseh főváros azon helyeire, ahol több világszerte ismert film jelenetei játszódtak le.

A városi önkormányzat több mint ötezer példányt nyomtatott a térképből, s bemutatják a jövő hónapban sorra kerülő Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon is.

Prága az elmúlt években a nyugat-európai és az amerikai filmesek otthonává vált. Olyan világszerte ismert filmeket forgattak a cseh fővárosban, mint például Milos Forman Amadeusa, a Mission: Impossible, a James Bond-sorozat legújabb darabja, a Casino Royal, a The Red Baron, a Narnia legendája, a Hostel, a Triple X vagy a Blade2.

A cseh és az angol nyelvű térképen nemcsak a filmezések színhelyei vannak jelölve: készítői három - rövidebb, illetve hosszabb idő alatt bejárható - útvonalat is ajánlanak az érdeklődőknek némi magyarázattal és a színészek nevével kiegészítve. Most azt tervezik, hogy egy hasonló, a hazai cseh, illetve egykori csehszlovák filmek színhelyeit bemutató térképet és ismertetőfüzetet is megjelentet.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.