Buszrobbantás Colombóban

Legkevesebb 22 halálos és 50 sebesült áldozata van annak a két pokolgépes merényletnek, amelyet autóbuszok ellen követtek el tegnap Srí Lankán. A súlyosabb következményű merényletre a főváros, Colombo egyik peremkerületében került sor a reggeli csúcsforgalom idején.

Szemtanúk szerint a buszon legalább százan tartózkodtak. Néhány órával később Polgolla városban robbantottak fel ugyancsak egy járművet, ezúttal ketten haltak meg.

A kormány a tamil szeparatista lázadóknak tulajdonította a terrorakciókat. A Srí Lanka északi részének önállóságáért több mint két évtizede harcoló lázadók az utóbbi hetekben az ország szállítási rendszerét és tömegközlekedését támadják. Két napja Colombóban egy vasúti szerelvényt robbantottak fel, akkor harmincan sebesültek meg. A Srí Lanka-i hadsereg viszont épp ezekben a napokban próbálja légi, szárazföldi és vízi erőkkel visszafoglalni a lázadóktól az északi Jaffna több kerületét. Közlésük szerint csütörtökön 17 lázadót öltek meg az összecsapásokban. A kormány januárban mondta fel a hat éve kötött, ám az egyik fél által sem betartott tűzszünetet. (Reuters)

Rendőrök vizsgálják a felrobbantott buszt
Rendőrök vizsgálják a felrobbantott buszt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.