Fidesz: a kormányzati negyed beruházás leállítása is sokba kerül

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kormány újabb 3,8 milliárd forintot  költ a kudarcba fulladt kormányzati negyed projektre - mondta az  ellenzéki párt helyettes szóvivője pénteki budapesti  sajtótájékoztatóján.


Cser-Palkovics András szerint a "hatalommal való visszaélés minősített esete", hogy a kormány a magyar emberek pénzéből újabb  3,8 milliárd forintot költ el a korábban már leállított  "luxusberuházásra, a kudarcba fulladt nagy ingatlanbizniszre". A  döntést megmagyarázhatatlannak, felháborítónak, arcpirítónak  minősítette.

Mint mondta, sajtóhírek szerint a pénz egy jelentős része  beruházási és tanácsadói kiadásokra megy el, a másik része pedig a  projekttársaság év végéig szükséges működési költségeit fedezi. A  fideszes politikus szerint ugyanakkor kérdés, milyen tanácsadási és  működési kiadások vannak egy olyan beruházásnál, amelyet már  leállítottak.

Hangsúlyozta: ha a Fidesz kerül hatalomra, kivizsgálja a  beruházást. Kitért arra, hogy az új polgári kormánynak meg kell majd  vizsgálnia, mire és miért költött a kormány, kik húztak ebből  hasznot, és hogyan lehet felelősségre vonás nélkül közpénzből  elkölteni ennyi pénzt egy olyan beruházásra, amely nem is fog  megvalósulni.
A helyettes pártszóvivő felszólította a kormányt, hogy június  30-ig, az Országgyűlés által szabott határidőig ezzel az összeggel  is számoljon el, az erről szóló dokumentációt ne semmisítse meg, ne  tüntetesse el.

Cser-Palkovics András szerint ki kell derülnie az igazságnak, a  felelősségnek, annak, hogy kik és milyen szerződéseket kaptak,  "kiknek a barátai, haverjai, volt üzletfelei a haszonélvezői ennek a projektnek".

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.