Kizárták a Portót és a CSZKA Szófiát a BL-ből

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kizárta az FC Porto és a CSZKA Szófia csapatait a Bajnokok Ligája 2008/2009-es idényéből.

A luzitán bajnokkal szemben az UEFA azok után döntött így, hogy a portugál szövetség fegyelmi bizottsága május elején hat pontot levont a klubtól, mert a 2003/2004-es bajnoki szezonban játékvezetőket vesztegetett meg, illetve erre tett kísérletet. Az UEFA szabályzata szerint olyan egyesület, amely manipulációval került összefüggésbe, nem indulhat a legrangosabb kontinentális sorozatban.  A Porto jelezte, hogy fellebbez az ítélet ellen.

A bolgár bajnok
CSZKA Szófia licencproblémái miatt nem indulhat a BL következő szezonjában. "Az a végleges döntés, hogy a CSZKA nem vehet részt a BL-ben" - áll a bolgár szövetség közleményében. A döntés várható volt, hiszen a több millió eurós tartozásai miatt a szövetség megvonta a hazai és a nemzetközi licencet a CSZKA-tól. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata ilyen esetekben úgy rendelkezik, hogy a soron következő, jelen esetben a második helyezett, azaz a Levszki kapja az indulási jogot.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.