Pisztoly, lőszer, kokain Baranyában

Nemzetközi drogkereskedő banda öt tagját vették őrizetbe Baranyában. A banda autójában és lakásain lefoglaltak tíz kiló kokaint, amelynek piaci értéke megközelítheti a félmilliárd forintot.

A kommandósok hétfő délután állítottak meg egy Harkányból Pécsre tartó autót a baranyai megyeszékhely határában. A járműben egy budapesti és egy főváros környéki férfi utazott. Az autó átvizsgálásakor a nyomozók nyolc kilogramm kokaint találtak, a két férfit őrizetbe vették. Ugyanekkor a kommandósok néhány harkányi és siklósi portán is házkutatást tartottak, ahonnan előkerült további két kiló kokain és fél kiló másféle kábítószer, valamint egy lézerirányzékkal felszerelt pisztoly 50 darab lőszerrel. Ezekben a lakásokban egy siklósi és egy horvát férfit, illetve egy harkányi nőt vettek őrizetbe a nyomozók.

A hétfői akcióról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Dakos József, a főkapitányság vezetője elmondta, hogy a sikeres rajtaütést több hónapos felderítőmunka előzte meg, amihez igénybe vettek operatív eszközöket is. A nyomozást a főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda közösen végezte. Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, hogy nemzetközi drogterjesztő bandával állnak szemben. Az öt őrizetbe vett, középkorú gyanúsított az ország egész területén értékesítette a - vélhetően - Dél-Európában beszerzett kábítószert. Várható, hogy a következő napokban a bandával kapcsolatban álló, további terjesztők kezén is kattan majd a bilincs. Jelenleg félszáz nyomozó dolgozik az ügyön.

Váradi Csabától, a Nemzeti Nyomozó Iroda dél-dunántúli régiós vezetőjétől megtudtuk, hogy a most lefoglalt kokain mennyisége rekordnak számít Magyarországon. Ez a drog - hígítva és egyéni dózisban kimérve - csaknem félmilliárd forintért talált volna gazdára. Hogy a bandának jól ment az üzlet, azt bizonyítja, hogy a gyanúsítottaknál - akik amúgy legális jövedelemmel nem rendelkeznek - hat és fél millió forintot, valamint 44 ezer eurót találtak. Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását. Az öt bandatagot jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják, amiért akár 15 év börtönt is kiróhat a bíróság. Az ügyben kihallgattak két drogfogyasztót is - ők szabadlábon védekezhetnek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.