Váltóláz

A fiataloké a jövő - avagy a remény hal meg utoljára - szlogen jegyében Kulcsár Antal szövetségi kapitány a Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta hármast nevezte a budapesti világbajnokság váltóversenyére.

A harmadik tusára kiderült, hogy nem hozott rossz döntést: az úszást megnyerve a magyar válogatott állt az élre. Már a nyitószámmal, a lövészettel sem volt különösebb gond, bár az ilyesmire mondják, hogy lehetett volna jobb, de rosszabb is. A vívásban a katasztrofálisan kezdő, a lövészetben mindössze tizenegyedik lengyelek parádés produkciót nyújtottak, 76/32-es győzelem/vereség mutatóval adták a mezőny tudtára, hogy nem mondtak le a győzelemről. A magyarok megbízható teljesítménnyel, negyedik helylyel alapoztak az úszásra, amely - mint azt már az előbbiekben jeleztük - meghozta a menet közbeni elsőséget.

Az aranyérem a lovaglást követően került kézközelbe: a magyar hármasból mindössze Gyenesei vert egy akadályt. A nagy riválisok közül az angolok 64, a lengyelek 80 pontot veszítettek, így az előbbiekkel szemben 72 pont volt az előny, míg az utóbbiak hátránya 148 pontra nőtt. Mindez időben a 3x1500 méteres futásban a britekkel szemben 18, a lengyelekkel szemben 37 másodperc előnyt jelentett.

Az első kettő közti időkülönbségnek a fele eltűnt, de ezt nem bánta senki sem, hiszen az ifjú trió - amelynek tagjai közül Gyenesei huszonkét, Tóth és Kovács egyaránt tizenhét esztendős - megőrizte első helyét, kárpótlást nyújtva a világbajnokság korábbi keserveiért.

Női váltó: 1. Magyarország (Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta) 5504 pont, 2. Nagy-Britannia 5468, 3. Lengyelország.

A vízelfolyásból, illetve -pótlásból adódó pluszköltségeket a kivitelező cég állja - jelentette ki az MTI érdeklődésére Pécsi Gábor, a világbajnokság főszervezője annak nyomán, hogy a mobil medencéből vasárnapra virradóra eltűnt a víz. "Egyelőre nem jutottunk el odáig, hogy a segítségünkre siető katasztrófavédelemmel, a tűzoltósággal, a rendőrséggel, illetve a Budapesti Olimpiai Központtal a felmerült költségekről beszéljünk."

Muzsik Ferenc, az építő Vízvarázs Kft. vezetője az MTI-nek megerősítette, hogy a pluszköltségek őket terhelik. Elmondta: a szerkezet egyáltalán nem mozdult el, a fólia nem bírta a talajmozgás következtében fellépő nyomást. "Tizenhat munkanap állt rendelkezésre. A geodéta május 6-án tűzte ki a területet, 24-én pedig már tele volt a medence. Ha betonozás is van, az szinte önmagában ennyi ideig tartott volna" - mondta.

A magyar női csapat: Kovács Sarolta, Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien és Tóth Adrien, Kulcsár Antal szövetségi kapitánnyal
A magyar női csapat: Kovács Sarolta, Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien és Tóth Adrien, Kulcsár Antal szövetségi kapitánnyal
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.