Felújított lakás-felújítási ügy

Ismét napirendre került Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter, az MSZP elnökhelyettesének lakásügye. A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy Juhász házát egy Toma-Bau Zrt. nevű cég újította fel még 2003-ban. Ez a vállalkozás százmilliós megbízásokat nyert el a Honvédelmi Minisztériumtól.

Juhász a Népszabadságnak nyilatkozva közölte: lakását védett személyként a Katonai Biztonsági Hivatallal egyeztetve újíttatta fel. Hozzátette: áll bármilyen vizsgálat elé.

Ágh Péter fideszes képviselő írásbeli kérdéseket juttatott el Szekeres Imre honvédelmi miniszterhez, amelyben többek között arra vár választ: miként lehetséges, hogy a Toma-Bau a Juhász-féle lakásfelújítás idején nehéz anyagi helyzetbe került, a munkálatok befejezése után azonban újra százmilliós megbízásokat kapott a honvédelmi tárcától? Ágh tudni szeretné, hogy fordítottak-e közpénzt a munkálatok finanszírozására.

Szekeres Imre a Népszabadságnak azt mondta: nem feltételezi, hogy bármelyik volt miniszter közpénzt használt volna fel lakása felújításához. "Azért, hogy lezárhassuk az ügyet, tájékoztatást kértem a Toma-Bau honvédségi megbízásairól 1998-tól kezdődően" - mondta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.