A Friderikusz-sávra hasonló műsor kerül

Június 6-án lesz a Friderikusz Most utolsó adása az ATV-n. A csatorna vezetője azt mondja, hogy egy év pihenés után visszavárják a műsorvezetőt, akivel végig korrekt viszonyban voltak.

Az ATV televíziós csatornán június 26-án kerül utoljára adásba Fiderikusz Sándor közéleti műsora. Egy évvel ezelőtt a csatorna akkori vezérigazgató-helyettese, június 1-jétől a cég elnöke, Rózsa István azt mondta: "a Friderikusz Most a csatorna legigényesebb, legszínvonalasabb műsora". Lapunknak nyilatkozva tegnap kijelentette, hogy fenntartja ezt a véleményét. - Annyira, hogy egy év múlva újból leülnénk Friderikusz Sándorral tárgyalni egy esetleges új műsor indításának lehetőségéről - mondta. - Nem megválunk tőle, hanem lejárt a szerződésünk. A közös munkát először egy évre terveztük, két és fél év lett belőle.

A hírek szerint az adó költségvetésének jelentős hányadát kellett a minden hétköznap este nyolckor kezdődő egyórás adásra fordítani. Rózsa István elismerte, hogy a Friderikusz Most valóban komoly költségvetésű produkció, de szerinte megérte sokat költeni az igényes, minőségi közéleti műsorra, amely elsősorban a véleményformálókhoz, a döntéshozókhoz szólt, segített kialakítani a csatorna imázsát. A menedzsment prémiumműsornak tekintette, ennek megfelelően nem a nézettség volt az elsődleges szempont a megítélésénél. - Minden műsornak egy idő után jót tesz a megújulás - mondta -, ráadásul Friderikusz Sándor napi 16 órát dolgozott, jár neki az egy év pihenés.

Az elnök kiemelte, hogy együttműködésük mindvégig korrekt és tisztességes volt. A "Friderikusz-sáv" helyére egy hasonló közéletű műsort terveznek, amelynek vezetőjét a jövő héten nevezik meg. Információink szerint az ATV-vel jó kapcsolatban lévő, az RTL Klubnál már nevet szerzett fiatalról van szó.

Rózsa István elmondta, jelenleg a tévézők 73 százaléka tudja fogni az ATV adását, az év végén már 80 százaléka. A jövőre induló digitális sugárzás is segít, a Hír TV-vel egyetemben a legnagyobb lefedettségű multiplexre kerülnek. A csatorna ősztől több új műsort indít, némelyiket máshonnan már ismert tévészemélyiségek közreműködésével. Ezek egyikét a Kálmán Olgát helyettesítő Bánó András kapja majd meg. Kálmán Olga, aki gyermeket szült, szeptembertől újból képernyőn lesz. Megújul a Reggeli Jam is, amelyet hétfőtől új, kerti stúdiójából sugároznak.

Prémiumműsor volt - bemutatkozó tájékoztató 2006. február 17-én
Prémiumműsor volt - bemutatkozó tájékoztató 2006. február 17-én
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.