Véget ért a VIII. Unoka- Nagyszülő Informatikai Verseny

Majálisi hangulatban zárult a VIII. Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny, amelyet az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) rendezett a múlt héten vasárnap Budapesten. A rendezvény egyben az európai eBefogadás évéhez kapcsolódó hazai Digitális Magyarország Tavaszaként meghirdetett programsorozat záróeseménye volt.

Mint arról korábban beszámoltunk az Inforum 2007 novemberében hirdette meg az e-Befogadás (digitális-információs társadalmi befogadási) mozgalmat, melyet 2008 januárjában mind az öt parlamenti párt közös nyilatkozatban támogatott. Az eBefogadás mozgalom célja, hogy segítsen és megszólítson minden társadalmi csoportot, akik még nem rendelkeznek internetes ismeretekkel. A szervezők különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy az idősek megismerjék a világháló nyújtotta előnyöket.

Magyarországon az internet használata igen alacsony: az 50 év felettieknek 14 százaléka, a falvakban élőknek 25 százaléka használja rendszeresen.

A VIII. Unoka- Nagyszülő Informatikai Verseny rendezői nem a generációk közötti küzdelemre helyezték a hangsúlyt, hanem az volt a céljuk, hogy segítsék az unokák és a nagyszülők együttgondolkodását, melyen keresztül az informatika vívmányainak haszna, az internet nyújtotta előnyök is megtapasztalhatók.

A 120 regisztrált versenyzőpáros az alapműveltség témaköreit érintő feladatsort kapott, amelynek megoldásához az interneten elérhető bármilyen segítséget igénybe vehettek.

Ebben az évben először, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Inforum közösen megalapította Példakép Díjat. Az alapítók úgy vélik: mindenki számára példaképek lehetnek azok a versenyzők, akik kitűnnek gyakori internethasználatukkal és életkorukkal. Ezért az esemény legidősebb és a legtávolabbról érkezett versenyzője Példakép Díjat és egy notebook-ot kapott. 

(NOL)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.